Backgrounds & Pink Backgrounds
-->

page aq..

Friday, 27 July 2012

Salam Ramadhan Salam Rindu



heyy reader..
salam ramadhan semua..

Alhamdulilah dah genab seminggu kita umat islam dah mengerjakan ibadah puasa..
yeahh2..best kan kawan2 bulan puasa nie..
apa macam kawan2ku??
okey ta brpuasa nie..
berpuasa bukan sahaja menahan kita dari lapar..
puasa juga melarang kita buat perkara2 yang terlarang...
ingat taw kawan2!!
tape kalau saling mengingati sesama umat islam kan2..
hehehhe
kawan2ku selamat menjalani ibadah puasa oke..
minta2 puasa kita diterima oleh Allah s.w.t..
amin...

okey larh hari nie salam rindu aq kat seseorang yang pernah curi hati aq..
hehehe... walaupown dia larhh racun yang sangat berbisa..
aq tetap ada perasaan rindu dia lg.. 

urmm.. orang dah berpunya..
wt apa ambik hak orangkn??
ehehhe...aq harap hangg ta lupa aq ucuk tmbam oii..
:')
aq arap hang bahagia naa!!!
mybe bukan jodoh kita..

oke statement aq pagi buta nie sebelum tnggu na sahur..

"aku masih single"


apa macam oke kn??
hehheh...
no idea dh nie..
nanti aq rasa na post pe2..aq tulis taw!!!
daaa..salam kawan2..

SALAM RAMADHAN SALAM SAYANG..

#tulis post sambil mengalirkan air mata yang jernis nie.. :')

salam sayang credit to : aBIe ...

Thursday, 19 July 2012

puasa!!!




heyy kawan2..
fuhh..lama jgak larhh aq ta update blog..
iye larhh sjak2 frust menonggeng nie...hahahha
oke abaikan statment tu oke!!! =='

now dh nak masok bulan yang semua umat islam nanti2 kan..
huhuhu... ramadhan lorhh..
mesti korang ta saba2 kn... iye larhh na pergi teraweh, berkumpul dgn famly..
bkak puase ramai2,..bngn pagi na bersahur.. mesti best kn!!
 aq sker saat2 tu..hehehhe

bila pikirkan balik..cepat abis pose cepat larhh raya kn..
huhuhu...pejam celik aq pown na exam je.. iye larhh bru je masok f6 dh nak dkt exam..
huhuh..tkot aq..dah larhh semangat study tu tadk lg..
huhuhu..macam mane nie,,,.
buntu!!
emm!! abaikan malas tu seketika larhh aq na masok Universiti oke!!
go..jijah go...

chup..chup!!! ta nak lari tajok lorh..
hehehe..oke larhh aq na minta maap kt korng suma dari ujung rambot smpai larhh ujung kuku kaki..
oke..
harap2 halal kan ape yg aq ambik ea,,..
oke larhh aq just na ucap..
'selamat menjalankan ibadah puasa kawan2'



Monday, 9 July 2012

tips untuk melupakan seseorang...




hey reader..hari nie na kongsikan sikit ilmu yang aq dapat...

Tips when suffering heartbroken disebabkan putus cinta :-

1. Solat hajat dan tahajud 

2. Doa untuk si dia agar beroleh kejayaan dan beroleh kesejahteraan dengan pilihan dia.

3. Doa diberikan kekuatan.

4. Delete semua gambar2 dia hardopy and softcopy

5. Make yourself busy doing good things ... kerja amal, gotong royong... tolong orang miskin

5. Banyakkan sedekah sbb sedekah boleh turunkan rahmat dan jadikan hati tenang.

6. Beri peluang kepada diri untuk mengenali orang lain.

7. Jangan jatuh cinta lagi dlm masa terdekat sbb ianya kalau berlaku hanya disebabkan anda kecewa dan dendam

8. bnyk minum air masak sebab stress menyebabkan saluran oksigen ke otak jadi sempit. Air masak bekalkan oksigen.

9. jadikan diri anda penat dengan bersukan, riadah or study.

10. muhasabah diri sebab Tuhan sayangkan anda sebab tu dia putuskan hubungan anda sekarang daripada anda dikecewakan di kemudian hari setelah kawin dan ada anak lagi susah ...

11. Kelilingi diri anda dengan orang2 yang takde bf / gf.

12. Baca Quran - Surah Al-Waqiah sebelum tidur ... amalkan secara istiqamah

13. Amalkan zikir Ya Haq untuk halau iblis yg control emosi / perasaan berkaitan cinta ni ... amalkan 100x setiap lps solat 5 waktu.

14. Maafkan si dia ...

15. Delete phone number dia or just edit phonebook dlm hp letak nama dia as unknown or "jangan jawab"

#oke aq akan ambik tips nie untuk kuatkan semangat aq!!!

Thursday, 5 July 2012

takdir cinta!!



boy : awk...maafkan sy..
girl : ye....kenapa awk minta maaf?
boy: sbb sy dah tinggalkan awk..sy dah sakitkan hati awk...sy korbankan cinta awk
demi cinta org yg lukakan hati sy dulu...maafkan sy...please...
girl : :)
boy : kenapa awk senyum...kenapa diam je... awk maafkan sy?
girl : yeee...sy maafkan awk...
boy: betul?
girl : betul...dh lama dh sy maafkan awk...tapi...
boy : tapi ape?
girl : tapi....tidak mungkin sy menerima awk lagi...sebab semalam awk tinggalkan
sy tanpa kasihan..tanpa mempedulikan sy...tanpa menghargai hati sy...demi
org yg awk cintai... dulu...sy pernah ubati luka awk...sy rawat awk...sy beri
cinta dan kasih syg sy unt awk...sampailah awk sembuh..lepas tu...awk dah
kembali ceria...tapi "virus" itu dtg lagi......awk buang ubat awk...awk rela
diserang virus tu lg...sekarang....awk sakit lg.....dan hari ni awk mula
memerlukan ubat itu...awk igt x...awk dh buang ubat tu...dan x mungkin awk
akn mjumpai ubat y same...carilah ubat lain...kerana x mustahil jika awk
sembuh lg dengan ubat y same...awk akan buang lg ubat tu... ;')
boy: awk....
girl : itulah namanya...TAKDIR CINTA... assalamualaikum.... :)

#copy paste ! ♥

Wednesday, 4 July 2012

marah buak sifatku..



Marah Bukan Sifatku 

Ku tidak pernah meminta mu
Untuk mengasihi ku
Dan apatah lagi mengasihani ku
Juga tidak sama sekali

Kusedar sebenarnya kita tiada pertalian
Cuma satu arah serta satu tujuan
Mencari keberkatan-Nya

Aku terkenangkan
Saat manis dulu
Tak pernah kau meninggi suara
Bila bertanya

Keras hanyalah luaranku
Lembut tetap di dalam hati
Marah habis setakat itu
Tak kubiar berpanjangan

Biar aku berdiam diri
Dengan hati yang remuk redam
Kau tak usah lagi bertanya
Tak ku bersuara

Aku masih mampu tersenyum
Walau hati terluka
Mungkin hari ini duka untuk aku
Esok belum tentu

#5 bintang lagu nie..
like it!!!

sudah cukup sudah!!!





Lirik Lagu Sudah Cukup Sudah - Nirwana Band

Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu

Teganya kau menari
Di atas tangisanku
Kau permainkanku
Sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai di sini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai di sini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

Telah berulangkali
Kucoba mengalah
Ternyata sabarku
Tak berarti untukmu

Teganya kau menari
Di atas tangisanku
Kau permainkanku
sesuka hatimu

#higlight lgu nie...

butterfly ~I~



Lirik Lagu Butterfly - Melly Goeslow ft. Andhika Pratama

Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

reff:
Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
that previous messed up touching me and you

Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu

#best sngt mendalam betol..

Tuesday, 3 July 2012

perlukah nak menangis pasal lelaki??



heyy reader...
semalam 2 july memang memerikkan...
huhuhu...
sesungguhnya saya tengah bersedih larhh kawan...
bff curang lorhh..
urmmm...

nak buat macam mane dah naseb badan...
bile pikirkan balik..
si dia selalu menyakikan hati saya n then suker tidak bersikap jujur..
so ape lagi baek kite tinggalkan..
daripada hati nie lagi sakit dengan peragai si dia...
walaupown hati nie keberatan untuk tinggalkan si dia..
huhuhuh...hanya diri sendiri je yang taw betapa 
sakit hati nie...rasa macan na sakit jantung pown ade..huhuh
akhirnya!! saya kalah jugak..
walaupown tana jatohkn air mata..
tapi air mata nie degil sangat...dy na jatoh jugak..
hahahha...
nampak je luaran aq happy...
tpi dalam hati nie...nak menangis jaa..huhu
so..now aq harap sangat kaw bahgia..#
#takenote this word!!


oke...sekarang aq nak mulakan azam baru...
nak belajar n tumpukan kat stpm aq..
bukan si dia yang menentukan kejayaan aq..
diri aq sendiri azizah_jalil..
yang menentukan masa depan aq...
usaha dan tawakal jaa!!!
aq harap hati nie dapat tenangnya dengan sendiri..huhuh
amin...

now!!! azizah_jalil na mulakan hidop baru...
so...enjoy your life azizah!!!
you can do it better best!!
insyaallah...



#tulis post sambil dengar lagu...
~> marah bukan sifatku...
play!!play!!play!!
ta rase jemu pown...